Witvis en Karper vissen onder Emmen, nabij de Rietplas

Albert plaatst deze mooie stek in Emmen. Het is een rustig water met veel karper, witvis, windes enz. Alle witvis achtigen komen hier dus voor. De stek bevindt zich nabij de Siepeldijk en in deze omgeving zij er vele vismogelijkheden. Een top stek wanneer je in Drenthe bent.

Vissoorten: Karper, witvis en winde`s

Hoe te vissen: Karpervis methode of de method feeder

Aassoorten: Kleine boilies, grote boilies en mais doe het goed op deze stek

Jaargetijde: De stek is het best van juni tot september

Dit bericht is geplaatst in Emmen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

21 Responses to Witvis en Karper vissen onder Emmen, nabij de Rietplas

 1. Vincent van Kranenburg schreef:

  1 week gevist en bij inham (westzijde) veel gevangen, voornamelijk brasem van 15 tot 25 cm. Voerplek gemaakt met stukjes boli en brood, en met brood aan de haak. Veel mensen met maden gezien die niet veel vingen of hele kleintjes.

 2. Maarten schreef:

  Zat op het park sandur en heb meerdere keren gevist op de inham achter het huisje maar geen vis te zien en het water lag ook minimaal 50 cm onder peil door de droogte.
  Toen later op de inham gezeten voor aan het park tegen het paintball/lasergame aan daar heb je veel meer natuurlijke begroeiing en daar met de pen en mais gevist en ving daar mooie grote rietvoorns op 5 mais korrels en ook nog een karper.
  Nog één lokale karpervissen gesproken die een nachtje ging maken buiten het park voor bij de rotonde bij de slagboom zeg maar en hij liet me foto’s zien dat ze daar wel te vangen waren vooral snachts.
  Mijn advies is of de huisjes die echt aan de aan de grote plas zitten of vissen tegen de recreatie bij de paintball of net buiten het park bij de rotonde vlak bij de slagbomen.

 3. h.a.j.de vocht schreef:

  nabij de rietplas is het prachtig vissen met de vaste stok.aan de achterzijde van het park.
  de diepte is bijna 2mtr.op 13 mtr. licht voertje met casters en made .

 4. h.a.j.de vocht schreef:

  nabij de rietplas is het prachtig vissen met de vaste stok.aan de achterzijde van het park.
  de diepte is bijna 2mtr.op 13 mtr. licht voertje met casters en made .

 5. gmh schreef:

  Zitten nu voor tweede keer een week zowel karper als snoek niet te vinden.
  zoals bekend zit er wel een paar karpers maar op deze oppervlakte is het een spelt in een hooiberg.
  Gem. Emmen en parcours Sandur en Sport visserij Nederland moeten eens de handen in een slaan om er een grotere visbestand te kweken.

 6. philip k schreef:

  Mag ik vragen hoe het mee het bestand van de karper nu staat op de grote rietplas
  Vriendelijk bedankt

  • Dennis schreef:

   Hoi Philip,

   ik ben een 3-tal keer wezen vissen bij de kanobaan en geen karper kunnen haken. In het Bargermeerkanaal schijnt aardig wat karper te zitten en heb er onlangs een paar rustig voor bij zien zwemmen vanaf de kant en dat waren zeker de kleinsten niet. Langs dat kanaal zitten een aantal zeer mooie plekken waar je prima kan zitten en bijna een speld kan horen vallen. Een mooi rustig water met veel begroeing en overhangen takken.

 7. Dennis schreef:

  Mag hier met 2 hengels gevist worden i.c.m. de Vispas? En nog een vraagje; vlak bij de kleine Rietplas (richt Bos kraai) is een kleine vijver, mag daar ook gevist worden….

 8. Dennis schreef:

  Ik ben hier gister voor het eerst geweest. Ondanks dat ik niks gevangen heb is het een zeer mooi plek met rustig water. Kan iemand mij misschien vertellen of daar met 2 hengels gevist mag worden i.c.m. de Vispas? In Emmerhout zit ook een zeer mooie vijver waar je maar met 1 hengel mag vissen. Mocht iemand daar ook is willen vissen raad ik aan ook maar echt 1 hengel aan de waterkant neer te leggen. Ik had er ook 2 visklaar liggen om af te wisselen, maar zelfs als er een extra hengel klaar ligt schijnt een boete gegarandeer te wezen. Dit werd mij verteld door de oude garde dus het zal ook wel zo wezen.

 9. Pierre schreef:

  hallo

  ik ga op vakantie daar mag ik dan ook zonder de vispas vissen?
  Dan was ik van plan om gewoon vanuit de achtertuin te vissen wat is dan de beste manier om vis te vangen?

  MvG

 10. h.vermaas schreef:

  in week 28 gaan we daar vissen.
  op karper en witvis.
  wie heeft er nog tips hoe we het aan moeten pakken.
  bvd .
  henk

  • E. Kleine Deters schreef:

   Hallo H. Vermaas
   Mijn vismaat Albert heeft deze stek geplaatst.
   Sinds afgelopen jaar weten steeds meer vissers dit water te vinden. De vangsten zijn dit jaar tot nu toe wel afgenomen. Ik heb vorig jaar elke visdag wel karper gevangen, dit jaar helaas ook een paar visdagen helemaal niets. De maximale grootte v.d. karper is ca 70cm en een kleine 20 pond, meestal schub maar ook een enkele spiegel is te vangen. Boillies met pittige smaak doen het goed. Bodem is schoon en redelijk vlak, dieptes ongeveer 3 meter uit de kant ca 1,5 mtr. In het midden ca 2,5mtr. Let op; niet de grote rietplas wordt bedoelt, maar de zgn kanobaan. ca 40 mtr breed en 1,5 tot 2 km lang.
   Nb; grote rietplas is een prachtig water, het visbestand is jammer genoeg aan de kleine kant. Dagen vissen zonder karper te vangen komt hier voor!

 11. henk vermaas schreef:

  5 tot 14 juli ben ik in zwartemeer bij sportlandgoed een weekje vissen .
  heeft er iemand nog tips.
  voor het vissen in de buurt emmen .
  witvis of karper maakt niet uit.

 12. Marc Visser schreef:

  Zelf een aantal keer geweest, geen enkele karper gezien (niet gevist trouwens). Het is een vrij groot water, is er iets bekend over de diepte en zo?

 13. meeuwis van meurs schreef:

  mooie plassen waar wordt het meeste gevangen op de grote plas of op de kleine plas mag je daar ook nacht vissen met een nacht pas

  vrgr meeuwis van meurs

 14. Reba Meadows schreef:

  Het gemiddelde gewicht ligt rond de 20 pond, er zwemmen behoorlijk wat dertigers en er zwemmen zowel veertigponds schubs- als spiegels. Het vissen op Botte is niet echt gecompliceerd, de vissen verraden hun aanwezigheid op de stekken snel en zien is dan ook meestal vangen!

 15. henk vermaas schreef:

  mooie stek.
  maar mag ik daar vissen met alleen de vispas ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *