Vismethodes witvis

Wie heeft het als kleine jongen niet meegemaakt. Voor het eerst vissen met je vader of met opa. De avond er voor niet kunnen slapen en in je dromen komt de ene naar de andere dikke voorn en brasem voorbij en die oudjes vangen niks. Maar hoe vaak gebeurt het dan wel niet dat je niks vangt en uren naar je dobber zit te staren terwijl je vader en opa maar zeggen “jongen het ligt aan de vis, ze willen niet vandaag”. Maar wanneer zoiets vaker gebeurt, is de lol er snel vanaf en ga je maar weer eens een andere hobby opzoeken. Om dit te verkomen en de vangstgaranties wat te vergoten, willen we op deze pagina wat bruikbare tips en uitleg geven over verschillende disciplines binnen de witvisserij. En natuurlijk geldt dit niet alleen voor de jeugdige visser onder ons. Lees meer over feedervissen op witvis, matchvissen op witvis of vissen met de vaste stok.

Vaste Hengel

Bij het woord vaste hengel, wordt al snel gedacht aan een beetje staren naar een dobber onder een groene paraplu, waarbij af en toe een verdwaald visje wordt gevangen. Niets is minder waar!. De vaste hengel is veel meer dan dit, de vaste hengel is voor zowel jong en oud de basis van het vissen en het ontwikkelen van hun viskennis. Het mooie van het vaste stok vissen is ook, dat je helemaal niet gek veel materiaal nodig hebt en dat je voor een respectievelijk klein bedrag al het benodigde materiaal kunt aanschaffen.

Peilen is Vangen

Welnu, je kan nog zulk mooi materiaal hebben aangeschaft, hengels,dobbers,schepnet en noem maar op, maar je bent het peilloodje vergeten. Dan kan je op goed geluk gaan vissen en wellicht zul je een baarsje of een brasem vangen maar het zal zeker geen topdag worden. Peilen is het allerbelangrijkste van het vissen en ik verbaas me er wel eens over hoeveel mensen niet weten wat dat is of dat ze na zoveel vis jaren nog verkeerd doen. Wat is peilen?. Peilen is met behulp van een peilloodje kijken hoe diep het is. Doe dit peilen altijd in een hoek van 90 graden tussen lijn en hengeltop en hou altijd contact met het peilloodje ( dus nooit met een slappe lijn ). Peil je dobber op ongeveer een cm van de bodem af en wissel de dieptes altijd af op de visvangst en let ook altijd op of het water stijgt of zakt.

1 Response to Vismethodes witvis

  1. Yvan Silkyn schreef:

    Verbeter a.u.b. de schrijfwijze van: peilloodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *