Grote brasem voor de sluis van Zaandam

Zaandam de stad van de heerlijke Cacao, maar ook zeker de stad van de ontzettend grote brasems. Die zich in bepaalde perioden massaal verzamelen in en rondom de wateren van Zaandam. Als sportvisser een puur walhalla om eens veel en grote brasem te vangen.

Visstek

Vissoorten: De hoofdmoot is brasem, maar er zijn ook zeker grote kolbleien te vangen.

Hoe te vissen: Vaak wordt er bij het woord brasem gedacht aan veel voer en veel maden. Maar de brasems in Zaandam denken daar heel anders over. De voorkeur van deze vissen gaat uit naar een groot stuk deeg en dan het liefst oranje. Vis rondom de havenstructuren en op de stijger gewoon met 5 delen en verander veel van dieptes. Bouw rustig de voerstek op en pas je aan het eet gedrag van de vissen aan, niet te veel voeren dus.

Aassoorten: Normaal basisvoer in combinatie met oranje of wit deeg. Neem wel maden en wormen mee, de brasems in Zaandam kunnen nog wel eens recalcitrant zijn en besluiten dat ze het deeg niet meer lusten.

Jaargetijde: In dit gedeelte van Zaandam is het gehele jaar vis te vangen, zelfs in de koude winter maanden vangt men hier nog brasem. Dit kan van dag tot dag kan verschillen, afhankelijk van de temperatuur en windrichting.

Locatie


Heb jij hier ook gevist? Laat ons dan hieronder weten wat je van deze visstek vond.

Deze visstek is in Zaandam, je kunt vissen op , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *